top of page
Icons-TRplus-14.png

X-ray screener

Momenteel zijn wij niet op zoek naar bijkomende X-ray screeners. Indien u vandaag toch zou solliciteren voor deze functie, dan zullen wij uw kandidatuur opnemen in onze werfreserve. We nemen nadien graag het contact met u op wanneer we voor onze partner G4S een nieuwe zoektocht opstarten.

 

 

Je opdracht

 

Je wordt ingezet door G4S voor het uitvoeren van X-ray screening van handbagage op de nationale luchthaven van Zaventem.

Je profiel

 • Je hebt een officiële diagnose binnen het autismespectrum;

 • Je beschik over een visueel denkvermogen;

 • Je beschikt over een diploma middelbaar onderwijs;

 • Je kan zelfstandig de luchthaven van Zaventem bereiken;

 • Je bent bereid om in een ploegensysteem te werken (je geeft zelf aan of je in de vroege of late shift wil werken);

 • Je staat open voor begeleiding door een jobcoach;

Je extra troeven

 • Kennis van het Frans is altijd mooi meegenomen;

Je extra troeven

 • Na het selectieproces, de tien weken durende opleiding, de oefenperiode in het screenen en het afleggen van een aantal examens, treedt je in vast dienstverband bij G4S.

 • Initieel word je door een jobcoach van TRplus ondersteund. Nadat je een jaar in dienst bent, wordt er in onderling overleg tussen G4S en jouw jobcoach bepaald welke begeleiding al dan niet wordt verdergezet en welke training je eventueel nog nodig hebt.

Professionele meerwaarde door autismespectrumprofiel

TRplus en G4S vertrekken vanuit de kwaliteiten van mensen met een autismespectrumprofiel. Het is juist door hun autisme dat deze specifieke groep over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt die zeer waardevol zijn in het kader van X-ray screening.

Plaats van tewerkstelling

 

Je zal aan de slag gaan op de nationale luchthaven van Zaventem. Op de luchthaven beschikt het team van X-ray screeners over een eigen ruimte, apart van de passagiers. Het dragen van een G4S-uniform is hierbij verplicht.

Selectieproces

Het selectieproces in ’t kader van een functie als X-ray screener bestaat uit een aantal fases:

 • Indien jouw kandidatuur wordt weerhouden, vindt een eerste gesprek plaats met een jobcoach van TRplus. Tijdens dit gesprek wordt onder meer een eerste, oriënterende testopdracht met X-ray beelden afgenomen. Daarnaast wordt er ook gepeild naar jouw motivatie, de bespreekbaarheid van autisme en jouw verplaatsingsmogelijkheden naar de luchthaven. Ook welke shift (vroege of late) jouw voorkeur geniet, wordt tijdens dit eerste contactmoment besproken.

 • Indien jouw kandidatuur ook na dit gesprek wordt weerhouden, zal je vervolgens een uitnodiging ontvangen voor een medisch onderzoek bij Mensura in Vilvoorde.

 • De derde fase bestaat uit een gesprek met de personeelsdienst van G4S. Ook tijdens dit gespreksmoment wordt er een digitale testoefening rond X-ray screening afgenomen. Indien dit positief verloopt, mag je deelnemen aan het assessement dat door TRplus wordt ingericht.

 • Het assessment duurt anderhalve week en vindt plaats in het kantoor in Berchem. Alle kandidaten die in het selectieproces zijn betrokken, zijn hierbij aanwezig. Tijdens dit assessment word je onderworpen aan diverse (groeps)opdrachten en wordt tevens een bezoek aan de luchthaven in Zaventem georganiseerd.

 • Op basis van alle bevindingen doorheen dit assessment, vindt er tot slot een adviesgesprek plaats met de jobcoach van TRplus en wordt beslist of je al dan niet mag deelnemen aan de opleiding. Deze wordt georganiseerd door G4S.

Opleiding

Ook de opleiding tot X-ray screener, die doorgaat bij G4S, bestaat uit verschillende aspecten:

 • Een opleiding tot bewakingsagent;

 • Enkele theoretische examens; 

 • Een fulltime opleiding om handbagage te testen;

 • Screening van bagage in een oefenomgeving;

 • Na een bijkomend examen en groen licht van jouw instructeur, kan je effectief aan de slag als X-ray screener.

 

Opleiding

Wij vragen jou om via deze website te solliciteren.

Hou er rekening mee dat we enkel een selectieproces opstarten nadat G4S heeft aangegeven om een bijkomende pool van x-ray screeners met een autismespectrumprofiel te willen inzetten. Dit wordt specifiek kenbaar gemaakt op de homepage van deze website.

Hou er rekening mee dat je sollicitatie slechts succesvol werd geregistreerd nadat je van ons een mail hebt ontvangen.

Indien, na analyse van jouw gegevens, blijkt dat je een geschikte kandidaat bent, word je uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek door de jobcoach van TRplus. Dit gesprek gaat steeds door op het hoofdkantoor in Berchem.

Interesse? Vul je gegevens hieronder in en we contacteren je zo snel mogelijk!

Upload je CV en motivatiebrief (max. 15 MB)

CV
Motivatiebrief

Bedankt voor de inzending!

bottom of page